image
 Agna Maertens Floral designer

Details, kleuren en technieken zijn haar sterke punten. Iedere creatie is echt tot in het detail uitgewerkt. Emoties spelen daarbij een heel belangrijke rol.

Freelance Florist

Agna Maertens is een freelance florist uit Beernem, België. Voorheen was ze leerkracht in Chemie, Fysica en Biologie. 5 jaar geleden maakte ze de overstap naar de bloemensector om haar grote passie te volgen. Agna heeft een grote liefde voor detail en handwerk en voor bloemen. Haar stukken zijn dan ook met heel veel oog voor detail gemaakt. De uitstraling is meestal heel romantisch, verfijnd en doet haar af en toe denken aan impressionistische schilderijen.

Emoties & Constructies

Het is heel belangrijk dat designs de juiste emoties weergeven. Ze houdt er ook van om veel kleuren te gebruiken. Om pasteltinten te combineren met felle kleuren om zo diepte en gevoel in haar creaties te verwerken. Ze houdt ook heel erg van constructies en andere dan gewone technieken om een design te maken.

Natuurlijke materialen

Dit met een hoog handwerkelijk niveau. Natuurlijke materialen trekken haar ook heel erg aan. Naast bloemen is lesgeven en het geven van workshops ook haar grote passie. In de toekomst wil ze zich daar graag meer op toeleggen. Dit zowel in het binnen- en buitenland. Ze heeft reeds heel wat ervaring in het buitenland.

Photography by Bruce Wright
Photography © Bruce Wright

Opleiding

  • opleiding florist in Syntra Roeselare
  • EMC 1,2,3( European Master Certification) van Tomas De Bruyne. Was geruime tijd de teaching Assistant van Tomas  en assisteerde in grotere projecten in binnen- en buitenland.
  • Volgt nu een opleiding van Masterflorist aan de academie voor Natürgestaltung in Oostenrijk.
  • Decoreerde kamers voor Flowertime, Fleurs des Dames en Fleuramour.

Awards

  • Ontving een gouden, zilveren en verschillende bronzen awards van Designer of the Year van Fusion Flowers Magazine.
  • Ze maakt op geregelde tijdstippen “step by step designs “ voor Fusion Flowers Magazine en is een Floral Fundamentals ambassador.